Corton-CharlemagneGrand cru
Maison Morey Blanc
- Vin Blanc- Classement : Grand cru
- Cépage : Chardonnay
- Millésime : Depuis 1998
Notes de dégustation
17.5/20 – “Fruits blancs, écorce damande fraîche au nez avec une touche fumée, bouche à la minéralité bien affirmée. Très grand avenir.“
17.5/20 – “Enveloppant en attaque, ce charlemagne se montre traçant derrière, avec du tranchant et de l’énergie.”
The Burgundy Briefing – Sarah Marsh MW
“Cool ripe citrus aroma. Nicely reserved, but sufficiently ripe, juicy in the middleshowing good compact minerality. It is more expressive than usual the middle palate, but shows proper focus on the finish. Fine.”
“Avec ses arômes de tilleul, de poire et de minéralité, le nez offre une grande complexité. La bouche est à la fois charnue et tonique. Elle se conclut par une touche saline. Un remarquable équilibre.” 16.5/20
89-92 points – “Dense, stony and dry, in a rather strict style despite conveying slightly exotic hints of dried fruits and lichee.”
WINE ADVOCATE – Robert PARKER
90 points – “(from three tiny parcels), With an oily texture, impressive amplitude, and savory, meaty suggestions adding to the interest on the palate….”
91+points
WINE SPECTATOR September 2007 92 points
“This is full of lemon, green plum, vanilla and toasted brioche aromas flavors…”
Meilleure note de la dégustation : 17.5/20 – 3 grappes –
“Un vin stylé qui respecte son terroir, à attendre patiemment avant dégustation.”
“Ripe. Very good grip and substance. Pure. Elegant. Concentrated. Intense. Lovely.”
- + 2012
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BETTANE ET DESSEAUVE Guide 2014
17.5/20 – “Fruits blancs, écorce damande fraîche au nez avec une touche fumée, bouche à la minéralité bien affirmée. Très grand avenir.“
- + 2011
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BETTANE ET DESSEAUVE Guide 2013
17.5/20 – “Enveloppant en attaque, ce charlemagne se montre traçant derrière, avec du tranchant et de l’énergie.”
The Burgundy Briefing – Sarah Marsh MW
“Cool ripe citrus aroma. Nicely reserved, but sufficiently ripe, juicy in the middleshowing good compact minerality. It is more expressive than usual the middle palate, but shows proper focus on the finish. Fine.”
- + 2009
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Bourgogne Aujourd’hui – octobre 2011
“Avec ses arômes de tilleul, de poire et de minéralité, le nez offre une grande complexité. La bouche est à la fois charnue et tonique. Elle se conclut par une touche saline. Un remarquable équilibre.” 16.5/20
- + 2006
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INTERNATIONAL WINE CELLAR by Stephen Tanzer – October 2007
89-92 points – “Dense, stony and dry, in a rather strict style despite conveying slightly exotic hints of dried fruits and lichee.”
WINE ADVOCATE – Robert PARKER
90 points – “(from three tiny parcels), With an oily texture, impressive amplitude, and savory, meaty suggestions adding to the interest on the palate….”
- + 2005
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INTERNATIONAL WINE CELLAR – september 2007
91+points
WINE SPECTATOR September 2007 92 points
“This is full of lemon, green plum, vanilla and toasted brioche aromas flavors…”
- + 2004
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BOURGOGNE AUJOURD’HUI – n°72
Meilleure note de la dégustation : 17.5/20 – 3 grappes –
“Un vin stylé qui respecte son terroir, à attendre patiemment avant dégustation.” - + 2003
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THE VINE – N°237
“Ripe. Very good grip and substance. Pure. Elegant. Concentrated. Intense. Lovely.”